Skip to main content

Lease

Neem contact met ons op

Lease

Leaseregeling voor uw medewerkers

Als werkgever is het van groot belang om de gezondheid en vitaliteit van jouw werknemers te ondersteunen. Een effectieve manier om dit te bereiken is door het gebruik van fietsen te stimuleren. Door vaker te fietsen verbeteren werknemers hun gezondheid en dragen ze bij aan een schonere leefomgeving. Met onze leasefietsregeling, zowel zakelijk als privé, bied u uw werknemers een fiscaalvriendelijke stimulans om te kiezen voor een actieve en milieubewuste levensstijl.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op

Lease calculator

Innovatieve fietsregeling

Met de invoering van de nieuwe leasefietsregeling, die vanaf 1 januari 2020 actief is, wordt een nieuwe weg ingeslagen. Deze regeling valt buiten de Werkkostenregeling (WKR) en hanteert een vaste bijtelling van 7% van de consumentenadviesprijs voor privégebruik van een leasefiets. Het wegvallen van de WKR-grenzen en het risico van naheffingen maken het voor veel werkgevers aantrekkelijk om een leasefiets beschikbaar te stellen.

Hoe werkt onze zakelijke Leasefietsregeling?

Bij het opzetten van een leasefietsregeling voor medewerkers zijn er drie flexibele scenario’s mogelijk:

1

Werkgever faciliteert:

In dit scenario betaalt de werknemer zijn eigen leasekosten. Als werkgever heeft u geen kosten.

2

Werkgever investeert:

Als werkgever kunt u ervoor kiezen om elke maand het volledige leasebedrag te investeren.

3

Gedeelde investering:

Dit scenario houdt in dat zowel de werkgever als de werknemers investeren in de leasefiets.

Bij onze zakelijke leasefietsregeling streven we naar maximale flexibiliteit, zodat u de optie kunt kiezen die het beste past bij uw bedrijf en medewerkers.

Ontdek de voordelen voor u als werkgever

  • Zorgeloze facilitering: Bij ons faciliteert u de fietsregeling als werkgever zonder extra kosten. Werknemers genieten van fiscale voordelen tot wel 35%. U heeft de optie om een bijdrage te leveren of de volledige leasekosten op u te nemen.
  • Buiten de WKR: Onze leasefietsregeling valt buiten de werkkostenregeling (WKR). Hierdoor vindt geen directe eigendomsoverdracht plaats; de fiets wordt ter beschikking gesteld aan de werknemer. Ook de bijdrage van de werkgever valt buiten de WKR.
  • Verlaag ziekteverzuim: Fietsen bevordert de gezondheid van werknemers en vermindert het ziekteverzuim tot 25%. 70% van de werknemers met een leasefiets fietst vaker en verder. 6 op de 10 geeft aan zich fitter te voelen.
  • Populaire arbeidsvoorwaarde: Met interesse van 1 op de 2 werknemers is de fiets van de zaak de meest gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland.
  • Minimale administratie: Ons volledig digitale en geautomatiseerde platform integreert naadloos met uw salarisadministratie. Binnen 24 uur na aanmelding kunnen uw werknemers al genieten van hun leasefiets.

Ontdek de voordelen voor werknemers

  • Fiscaal voordeel: Met onze leasefietsregeling kunnen werknemers (een deel van) het leasebedrag uitruilen met hun brutoloon. Wij voorzien in documentatie om deze regeling eenvoudig vast te leggen, zodat werknemers direct kunnen profiteren van belastingvoordeel.
  • Reiskostenvergoeding: Werknemers kunnen de onbelaste kilometervergoeding combineren met de leasefiets. Let op: voor woon-werkverkeer met de leasefiets geldt geen recht op de onbelaste kilometervergoeding.
  • Financiële voordelen: Zakelijk fietsen is financieel aantrekkelijk voor werknemers, met besparingen van 25% tot 80% vergeleken met privé aanschaf. Het maandelijkse leasebedrag wordt ingehouden op het brutoloon, terwijl werkgevers tijdens de leaseperiode minder sociale lasten betalen, wat neerkomt op 15-20% van het leasebedrag.
  • Privégebruik: Er geldt geen wettelijk minimum voor woon-werkverkeer, waardoor werknemers de fiets ook privé kunnen gebruiken. Echter, vanwege dit privégebruik wordt er wel een bijtelling van 7% gerekend voor de werknemer.

Met onze leasefietsregeling bieden we werknemers de kans om op een voordelige en flexibele manier te genieten van de voordelen van zakelijk fietsen.

Uw leasefiets via Liemers Fietsen

Bij Liemers Lease geloven we in maatwerk en flexibiliteit, daarom werken we samen met een breed scala aan gerenommeerde partijen om de perfecte oplossing voor uw mobiliteitsbehoeften te bieden. Bekijk ons assortiment

Meer informatie?