X

Mountainbikes

Een mountainbike (letterlijk bergfiets), ook wel MTB of ATB (All Terrain Bicycle) genoemd, is een fiets gemaakt om offroad te rijden, op onverharde wegen of paden. Dit wordt mountainbiken genoemd.

Mountainbikes hebben dikke banden met profiel voor comfort en extra grip. Vering, zowel voor- als achter, is sinds medio de negentiger jaren in gebruik. De meeste mountainbikes hebben of 11, 24, 27 ofwel 30 versnellingen.

De 29er (spreek uit: twenty-niner) is een mountainbike met 28 inch wielen, daar waar de conventionele mountainbike 26 inch wielen heeft.

Door de buitenband mee te rekenen kom je op 29 inch.

Vindt u de 29 inch te groot, dan is er een alternatief dat precies tussen de wielmaten 26" en 29" valt; het wordt dan ook wel 27,5 inch genoemd.

Van de 27,5" wordt beweerd dat u wel alle voordelen van de 29" krijgt : lagere rolweerstand, betere grip, soepeler rijden, etc.

Net als de 29" mountainbikes zullen de fietsen met 27.5" steeds populairder worden, aangezien ze zeker een interessante optie zijn voor mountainbikers, die 29" net wat te groot vinden.

Ons assortiment fietsen in Mountainbikes